Biblioteca Sant Valentí

La Biblioteca

La biblioteca Sant Valentí de Navarcles és un servei municipal obert a tothom. Ocupa uns 900 m2 dins el Centre Cultural La Creueta. Treballa en Xarxa per tal d’oferir millor servei i optimitzar recursos.

La biblioteca té la missió de satisfer i fomentar les necessitats d'informació, educació permanent, cultura i lleure de tots els ciutadans, fent especial èmfasi en el foment de la lectura, per tal de tenir uns ciutadans desperts, cultes i crítics.

La biblioteca és un espai de relació, trobada i convivència, des d’on es fomenta la cohesió social i des d’on es generen, promouen i potencien activitats culturals de tota mena per al desenvolupament cultural del municipi i sobretot de foment a la lectura.


Equipament

L’equipament està distribuït en dues plantes.

La planta baixa està formada per la sala infantil, la zona d’audiovisuals, la zona de diaris i revistes i la zona de lectura.

A la primera planta hi trobem el servei d’accés a internet, el servei d’informació, el servei de referència i els llibres de coneixements. També disposem de l’aula de suport, una sala per a grups. Cal reservar-la prèviament.

A més a més del fons general (consultable a aladi.diba.cat), la biblioteca disposa d’un fons local dedicat especialment a les entitats del poble i un arxiu fotogràfic que inclou més de 6000 fotografies. Actualment s’està digitalitzant i etiquetant aquest fons: www.memorianavarcles.cat


Història

La biblioteca es va inaugurar l’any 1970 i es trobava al primer pis de l’Ajuntament. Porta el nom del patró de la vila. L’any 1987 es va traslladar al carrer Fortià Solà, on compartia edifici amb el centre mèdic i l’Esplai d’avis.

L’abril del 2013 s’estrena un nou i modern equipament millorant de forma substancial els serveis a tots els ciutadans.

360x270

1970, Ajuntament

360x270

1987, carrer Fortià Solà

360x270

2013, La Creueta